Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)
Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)

Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)

A new dimension for new opportunities.

Other pictures:
  • Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

    Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany
  • Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

    Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany
  • Floor springs - discreetly concealed

    Floor springs - discreetly concealed
  • Opening and closing at the push of a button: the HWS-EM

    Opening and closing at the push of a button: the HWS-EM
  • Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

    Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany
  • Visual elegance – the Pure 8100 lever handle

    Visual elegance – the Pure 8100 lever handle
  • Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

    Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany
  • Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

    Reichenbach Gymnasium, Ennepetal, Germany

Reichenbach Gymnasium - Ennepetal (GER)

Having had an extension of 2000 m2 floor space added to its existing layout, Ennepetal’s Reichenbach Gymnasium high school can now offer not only enhanced all-day education but also a whole new range of facilities and services. In architectural terms, too, the project has been a resounding success, with a stylish interchange of solid and glazed elements creating fascinating visual aspects. The individual building components are a reflection of one another, their position creating an attractively framed external area suitable for a wide range of activities.

An atmosphere conducive to the educational process

The design brief was to create a pleasant learning ambience. Its interpretation resulted in a high degree of façade transparency, engendering a light, bright and friendly interior atmosphere – not only in the new classrooms and workshops but also in the self-learning center and the canteen that are also located in the new extension.

DORMA’s contribution to the project

More freedom of movement – with DORMA. The architectural concept offers maximum user convenience with smooth pedestrian flows. The interfaces between the old and the new buildings are stepless and barrier-free, while premium access solutions from DORMA – such as automatic sliding wall systems, door closer systems and floor springs – ensure easy entry and exit to and from all the school’s facilities. At the same time, elegant lever handles from the company’s Premium and Pure door furniture ranges discreetly enhance the overall appearance of the school.